Ondersteuning

Voor ondersteuning kan u terecht bij:

Doctors voor doctors

Doctors voor doctors (D4D) voorziet een vertrouwelijk aanspreekpunt voor collega’s met een hulpvraag. In het veld zijn daarvoor collega’s (co-artsen) actief, maar soms is het belangrijk om persoonlijk en vertrouwelijk terecht te kunnen bij de intake artsen van D4D.

Arts in nood

ARTS IN NOOD richt zich op psychosociale problemen van artsen die invloed kunnen hebben op de kwaliteit van de zorg die zij verstrekken.

Het is een onafhankelijke hulporganisatie voor alle artsen en hun omgeving gericht op zowel preventie, als op het aanreiken van een zorgkader.

Daarnaast is het een kenniscentrum en een centraal contactpunt voor alle geïnteresseerden waarin een unieke expertise wordt uitgebouwd en informatie over deze problematiek wordt samengebracht en toegankelijk gesteld.

De ZorgSamen

De ZorgSamen is een platform die helpt om uw veerkracht een boost te geven. Op de website vindt u tip om goed voor uzelf te zorgen, veerkracht bij te tanken en elkaar te ondersteunen om zo u mentaal fit te houden.

Raamwerk rond open en transparante communicatie na een patiëntveiligheidsincident

Dit raamwerk biedt handvaten hoe je een open disclosure-gesprek over patiëntveiligheidsincidenten en de uitwerking van bijhorende procedures kan stimuleren.